SGK aylık bildirgesini asma zorunluluğu kaldırıldı

5510 Sayılı Kanun’a göre, işverenler SGK barkodu bulunan, aylık prim ve hizmet belgesinin bir nüshası kuruma verilmesi gereken sürenin son gününü takip eden günden başlanarak müteakip belgenin verilmesi gereken sürenin sonuna kadar işyerinde sigortalıların görebileceği bir yere asmak zorundaydı.
Aylık prim ve hizmet belgesinin işyerine asılmaması halinde her bir belge için 2 asgari ücret idari para cezası uygulanmaktaydı. Özelikle, ücretlerin gizli olduğu kurumsal şirketlerdeki en büyük sıkıntılardan birisiydi aylık bildirge asma zorunluluğu. İşte, Torba kanun olarak bilinen 6111 Sayılı Kanun’la, aylık prim ve hizmet belgesinin kurumca onaylanan bir nüshasını asma zorunluluğu getiren 5510 Sayılı Kanun’un 86′ncı maddesinin altıncı fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.
Aynı 6111 Sayılı Kanun’la aylık prim ve hizmet belgesinin bir nüshası kuruma verilmesi gereken sürenin son gününü takip eden günden başlanarak müteakip belgenin verilmesi gereken sürenin sonuna kadar işyerinde sigortalıların görebileceği bir yere asmayanlara idari para cezası öngören 5510 Sayılı Kanun’un 102′nci maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinde yer alan “ve 86′ncı maddesinin altıncı fıkrasında” ibaresi de madde metninden çıkarılmıştır.
Böylece aylık prim ve hizmet belgesinin kurumca onaylanan bir nüshasını sigortalının çalıştığı işyerinde, birden ziyade işyeri olması halinde ise sigortalının çalıştığı her işyerinde ayrı ayrı olmak üzere, kuruma verilmesi gereken sürenin son gününü takip eden günden başlanarak, müteakip belgenin verilmesi gereken
Bir Cevap Yazın