Bağ-Kur Farkı Nasıl Sorgulanır ?

Giriş
Güncellenme
Bağ-Kur Farkı Nasıl Sorgulanır ?

SGK Bağ-kur farkını öğrenmek ve sorgulamak için e-Devlet Kapısı üzerinden gerekli uygulama aracılığı ile sorgulama yapmanız gerekmektedir. Bu sorgulamayı yaparken e-Devlet Kapısı şifresine ihtiyacınız bulunmaktadır. Bu ihtiyacınızı da gidermek için herhangi bir PTT şubesinden e-Devlet Kapısı şifresi almanız gerekmektedir. Yapmanız gereken sadece T.C. kimlik numaranızın bulunduğu bir belge ile (bu belge ehliyet, T.C. kimlik kartı, pasaport ya da nikah cüzdanı) olabilir, PTT şubesine gitmeniz yeterlidir. PTT şubesindeki görevli kişiye e-Devlet şifresi almak istediğinizi iletip ardından T.C kimlik numaranızın bulunduğu herhangi bir belgeyi ibraz edip e-Devlet şifresi ücretini verirseniz e-Devlet şifresi alabilir, böylelikle de SGK Bağ-kur maaşınızdaki artışları ya da tüm bilgileri öğrenebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu Bağ-kur bilgileri sorgulamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

  • SGK Bağ-kur maaş sorgulaması yapmanız için e-Devlet Kapısı sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Aşağıda bağlantısı verilen ve sizi e-Devlet Kapısı’nda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu “4B Emekli Aylık Bilgisi” isimli uygulamaya yönlendirecek olan bağlantıya tıklayınız. https://www.turkiye.gov.tr/4b-emekli-aylik-bilgisi
  • Bağlantıya tıklayıp uygulamaya gittikten sonra karşınıza gelen ve sizi kimlik doğrulama sistemine yönlendirecek olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna tıklayınız.
  • Bu butonu kullanıp doğrulama ekranına gittikten sonra bu ekrandaki T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi bölümlerini doldurunuz. Dilerseniz kimliğinizi mobil imza, e-İmza ya da internet bankacılığı gibi yöntemler ile de doğrulayabilirsiniz.
  • Arzu ettiğiniz bir yöntem ile kimliğinizi doğruladıktan sonra SGK Bağ-kur emekli aylığınızdaki farkları ve daha birçok konuya dair bilgiyi alabilirsiniz.

SGK Bağ-Kur Emekli Maaşı Ne Kadar Oldu?

SGK esnaf emeklisi maaşı en düşük 1595 TL’dir. SGK Bağ-kur zamlı emekli maaşı ocak ayından itibaren uygulanacaktır.

Bağ-Kur Emekli Aylığı Hesaplaması Nasıl Yapılır?

SGK 4/B sigorta kolunda çalışıyorsanız emekli olduktan sonraki alacağınız maaşı hesaplamanız. bu alacağınız maaş miktarını da yapacağınız planlarda kullanacağınız için gereklidir. Bağ-kur esnaf emekli maaşı hesaplaması ise e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilmektedir. E-Devlet Kapısı şifreniz yoksa herhangi bir bankanın internet şubesi aracılığı ile de Bağ-kur emekli aylığınızı hesaplayabilirsiniz. Bağ-kur emekli aylığını hesaplamak için yapmanız gerekenler aşağıda izah edilmiştir.

  • Aşağıda belirtilen bağlantı adresini kullanarak e-Devlet Kapısı bünyesinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumunun sağladığı hizmetlerden “4B Emekli Aylığı Hesaplama” adlı hizmeti kullanmanız ve istenen bilgileri doldurmanız gerekmektedir. https://www.turkiye.gov.tr/4b-emekli-aylik-hesaplama
  • Bağlantıya tıklayıp gerekli sayfayı açıktan sonra karşınıza kimlik doğrulamak için sizi yönlendirecek olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonu gelecektir. Bu butona tıklayarak kimlik doğrulama ekranına gidiniz.
  • Kimlik doğrulama ekranından T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi alanlarını doldurduktan sonra “Sisteme Giriş Yap” butonu ile giriş yapınız. Eğer şifrenizi unuttuysanız mobil imza, e-İmza ya da herhangi bir bankanın internet şubesi ile de kimliğinizi doğrulayıp, e-Devlet Kapısı’na giriş yapabilirsiniz.
  • Dilediğiniz bir kimlik doğrulama yöntemi ile e-Devlet Kapısı’na başarılı bir şekilde giriş yaptıktan sonra Bağ-kur emekli aylığınızı hesaplamak için bağlı olduğunuz kurumu seçip “Sorgula” butonuna tıkladığınızda emekli olduktan sonra alacağınız Bağ-kur emekli aylığınızı hesaplayabilirsiniz.

e-Devletsiz Bağ-kur Hesaplama

e-Devlet olmadan Bağ-kur emekli aylığı hesaplama ile e-Devlet Kapısı’na giremediğiniz durumlarda Bağ-kur emekli aylığınızı hesaplayabilirsiniz. Bunun için gitmeniz gereken adres ve bu adres üzerinde yapmanız icap edenler aşağıda anlatılmıştır.

  • E-Devlet kullanmadan Bağ-kur emeklilik sorgulamak için Sosyal Güvenlik Kurumunun resmî sitesinde bulunan “4/b Ne Zaman Emekli Olabilirim?” isimli uygulamayı kullanmanız gerekmektedir. Bu uygulamaya gitmek için aşağıdaki linke tıklayınız. https://uyg.sgk.gov.tr/EMEKTARWEB/hakKazanma.do
  • Bağlantıya tıkladıktan sonra karşınıza gelen formu doldurduktan sonra “Tamam” isimli butona tıkladıktan sonra, Bağ-kur emeklilik hakkında istediğiniz bilgileri alabilirsiniz.

SGK Bağ-kur Emekli Aylıkları Ortalama Ne Kadar?

SGK Bağ-kur esnaf emekli maaşları konusunda net bir miktar maalesef veremiyoruz. Açık bir şekilde net miktar verebileceğimiz tek konu en düşük esnaf emeklisi maaşının 1595 TL olduğunu söyleyebiliriz.

SGK Bağ-kur Emekli Maaşı Temmuz Zammı

SGK Bağ-kur esnaf emeklisi enflasyon zammı temmuz ayında emeklilerin maaşlarına eklenecektir. Esnaf emeklisinin maaşına yapılacak zam oranı enflasyon oranı baz alınarak belirlenmektedir. 2019’daki 4 ayın enflasyon oranına göre de SGK Bağ-kur esnaf emeklilerin maaşına yapılacak zam oranının yüzde 4 olması beklenmektedir. Temmuz ayında Bağ-kurlulara yapılacak zam ile birlikte bir tarım emeklisinin maaşı 1.189 TL’den 1.237 TL’ye yükselecektir. Bu en düşük tarım emeklisi emekli aylığı üzerinden ve yapılacak en düşük zam oranı baz alınarak hesaplanmıştır. Temmuz ayında yapılacak zam oranının yüzde 4’ten yüksek olması halinde bu miktarda yükselişler meydana gelebilir. Aynı şekilde 4/b Bağ-kur sigorta kolundan emekli olmuş esnafların emekli maaşı da 1595 TL’den yüzde 4 zam oranı ile birlikte 1659 TL’ye yükselecektir. Yüzde 4 oran sadece enflasyon oranı üzerinden yapılan bir tahmindir. Yakında açıklanacak zam oranlarını bekleyerek net bir şekilde yeni Bağ-kur emekli maaşlarını öğrenebilirsiniz.

SGK 4/A SSK Emekli Aylığı Temmuz Zammı

Temmuz ayında açıklanacak olan zam oranları ile birlikte 4/a hizmet kolundan emekli olmuş emeklilerin emekli aylıklarına zam yapılacaktır. Bu zam oranları şu anlık sadece tahmin edilebiliyor. 2019 Yılında geçen 4 aya göre de enflasyon oranlarına istinaden bir zam oranı tahmin edildi. Temmuz ayında SSK’lilerin emekli maaşına yapılması beklenen zam oranı yüzde 4’tür. Temmuz ayında yapılacak zamla birlikte 2000 yılından önce emekli olmuş SSK’lilerin emekli maaşları 1818 TL’den 1890 TL’ye, 2000 yılından sonra emekli olmuş SSK’lilerin emekli maaşlarının da 1125 TL’den 1170 TL’ye yükseleceği tahmin edilmektedir. Bu  veriler en düşük SSK emekli maaşı üzerinden hesaplanmıştır. Siz de emekli maaşınızda meydana gelecek yükselmeyi hesaplamak için yapmanız gerekenler aşağıdadır. SGK temmuz ayı emekli maaşı hesaplaması;

  • Şu anki almakta olduğunuz emekli maaşını 0,04 ile çarpınız. Çıkan sonucu da şu an almakta olduğunuz emekli maaşına ekleyerek temmuz ayında zamlı olarak alacağınız emekli maaşını bulabilirsiniz.
  • Örneğin; şu anda 1200 TL emekli maaşı alıyor iseniz 1200*0,04 işleminin sonucu olarak maaşınıza 48 TL’lik bir zam uygulanacaktır. Bu durumda bu zam ile birlikte de yeni maaşınız 1248 TL olacaktır.

En Düşük Emekli Memur Maaşı Ne Kadar?

En düşük memur emeklisi maaşı 2379 TL’dir.

En Düşük Memur Maaşı Ne Kadar?

2019 En düşük devlet memuru maaşı 3468 TL’dir. 2019 Yılı lisans bölümlerinden mezun olmuş devlet memuru maaşı ise 3749 TL’dir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Maluliyet Aylığı

21 Şubat 2022 14:16, Pazartesi

Maluliyet Aylığı   Maluliyet Başvuru Koşulları :   Maluliyet Aylığı En az on yıldan beri sigortalı bulunup, toplam olarak 1800 gün veya başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malûl olan sigortalılar için ise sigortalılık süresi aranmaksızın 1800 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması şartlarına haiz olmanız gerekir.   Nereye Başvuruda Bulunulur:   […]

Bağ-Kur ve SSK Sigortalılık Çakışmasında Yeni Uygulama

11 Şubat 2022 16:31, Cuma

Bağ-Kur ve SSK Sigortalılık Çakışmasında Yeni Uygulama   Bağ-Kur ve SSK Sigortalılık Çakışmasında Yeni Uygulama 2006 yılından bu yana SGK çatısı altında toplanan farklı çeşitlerdeki sigortalardan SSK ve Bağ-Kur çakışmasında yeni bir düzenleme getirildi. Bağ-Kur ve SSK Sigortalılık Çakışmasında Yeni Uygulama Sosyal güvenlik kurumlarının tümü 2006 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çatısı altında toplandı. Ancak […]

SGK ile Bağ-kur Arasındaki Farklar Nelerdir?

13 Aralık 2021 21:17, Pazartesi

SGK ile Bağ-kur Arasındaki Farklar Nelerdir? SGK ile Bağ-kur Arasındaki Farklar Nelerdir? Emeklilik hesaplamalarında önemli farklar bulunmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu altında SGK (4-A), Bağ-Kur (4-B) ve emekli sandığı (4-C) çalışanlar mevcuttur. SGK ile Bağ-kur Arasındaki Farklar Nelerdir? SGK (4-A) ile Bağ-Kur (4-B) arasındaki çalışan ve emekli açısından farkları,  birbirlerine göre avantajları ve dezavantajları ile ilgili […]

İnternette emekli maaşımı nasıl hesaplarım?
11 Kasım 2021 16:02, Perşembe

İnternette emekli maaşımı nasıl hesaplarım? Emekli olma zamanı hesaplaması için işe girilen yıl, faaliyette bulunulan dönemler, 4A, 4B ve 4C olarak değerlendirdiğimiz çalışma şekilleri önemlidir. 4A bir işverenin yanında sigortalı olarak çalışana karşılık gelir. 4B mahallede yer alan bakkal, manav, kasap gibi esnafları kapsar. Bu kişiler kendi hesaplarına çalışır. 4C ise devlet memuru tabir edilen […]

Bağ-Kur prim sorgulama nasıl yapılır?
04 Kasım 2021 12:56, Perşembe

Bağ-Kur prim sorgulama nasıl yapılır? Bağ-Kur halk arasındaki tabiriyle kamu açısından bakıldığında 4B olarak nitelendirilir. 4B hizmet dökümü sorgulaması ise kolaylıkla yapılabilir. Bunun için TC kimlik numarası bilgisi Sosyal Güvenlik Kurumu’nda girilir.    Gün sorgulama bölümüne girildiğinde size özel bilgiler girildiğinde açılan hizmet ekranında karşınıza 4A ve 4B sorgu ekranı çıkar. 4B sorgu ekranına tıkladığınızda […]

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir